Banános sztracsatella torta

Ma ünnepeljük a fiúnk két éves születésnapját. :-) Sokat gondolkodtam rajta, milyen tortát süssek neki, és végül erre esett a választásom. Az egy éves szülinapján túrótorta készült, azt is imádta. Szerencsére szereti a gyümölcsöket, a zöldségeket, az édeseket, a sósakat, a savanyút, a tejtermékeket... úgyhogy könnyű dolgunk van etetés terén. "Kis" mindenevő a maga 94 centijével. :-) A receptet dupla adagra írtam át, így egy 32 centis tortaformába való. Ha valaki kisebb tortát akar, felezze a hozzávalókat a tésztánál, és a krémnél is. Hozzávalók a tésztához: - 40 dkg liszt - 1 csomag sütőpor - 6 tojás - 30 dkg ráma margarin - 25 dkg cukor - 2 dl tej Hozzávalók a krémhez: - 2 tasak banános pudingpor (ha nincs, jó a vaníliás pudingpor is) - cukor a puding főzéséhez - 1 liter banánlé (Lidl-ben biztosan kapható) - 1 liter habtejszín - 30 dkg reszelt csoki - 2 kg banán - 4 evőkanál citromlé - porcukor a tejszínhab édesítéséhez (ízlés szerint) - 5 csomag
Ma ünnepeljük a fiúnk két éves születésnapját. :-) Sokat gondolkodtam rajta, milyen tortát süssek neki, és végül erre esett a választásom. Az egy éves szülinapján túrótorta készült, azt is imádta. Szerencsére szereti a gyümölcsöket, a zöldségeket, az édeseket, a sósakat, a savanyút, a tejtermékeket... úgyhogy könnyű dolgunk van etetés terén. "Kis" mindenevő a maga 94 centijével. :-)



A receptet dupla adagra írtam át, így egy 32 centis tortaformába való. Ha valaki kisebb tortát akar, felezze a hozzávalókat a tésztánál, és a krémnél is.

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás
- 30 dkg ráma margarin
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
- 2 tasak banános pudingpor (ha nincs, jó a vaníliás pudingpor is)
- cukor a puding főzéséhez
- 1 liter banánlé (Lidl-ben biztosan kapható)
- 1 liter habtejszín
- 30 dkg reszelt csoki
- 2 kg banán
- 4 evőkanál citromlé
- porcukor a tejszínhab édesítéséhez (ízlés szerint)
- 5 csomag habfixáló

Banános sztracsatella torta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral kibéleljük a 32 centis kapcsos tortaformát. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A margarint krémesre keverjük a cukorral, beledolgozzuk a tojások sárgáját, a tejet, majd beleforgatjuk a tojáshabot, és a lisztes keveréket is. A tésztát a formába simítjuk, és sütőben 40-45 percig (tűpróbáig) sütjük. Majd kivesszük a sütőből, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport ízlés szerinti cukorral (én a 2 csomaghoz 6 evőkanál cukrot tettem), és a banánlével megfőzzük, és hagyjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne bőrösödjön a teteje). A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és a habfixálók segítségével. Ebbe szórjuk a reszelt csokit, és óvatosan belekeverjük. Majd mindezt összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

A banánokat meghámozzuk, Kb. 3 centi hosszú karikákra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. Az alsó tortalapot kirakjuk a banánkarikákkal úgy, hogy maradjon köztük nagyjából két centi. Erre rakjuk rá a krém harmadát. Oszlassuk el a krémet úgy, hogy a banánkarikák között is megteljen a krémmel. Ezután rakjuk rá a következő tortalapot. Ismételjük meg az egészet banánkarikák, és krém. Végül tegyük rá a tetejét, és az egész tortát vonjuk be a maradék krémmel. Ha egy kicsi krémet hagyunk a végére, akkor tudjuk még díszíteni a torta tetejét is. Tetszés szerint reszelt csoki, vagy csokiforgács mehet még a tortára.

Jó nassolást! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu